Flammkuchen met rookvlees

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 220 graden.

2.Rol het deeg uit op bakpapier en bestrijk het tot bijna aan de randen met de creme fraiche. Beleg het vervolgens met het rookvlees en de komijnekaas.

3.Bak de Flammkuchen in de oven in ongeveer 15 minuten bruin en krokant.

4.Haal de Flammkuchen uit de oven, breek de kwarteleitjes erboven en zet het nog 3 minuten terug in de oven tot het eiwit gestold is. Strooi er voor het serveren wat rucola overheen.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

200 g dun gesneden rookvlees (vleeswaren)
1 pak Flammkuchendeeg (pak 260 g, supermarkt)
150 g jonge komijnekaas, in repen
125 g creme fraiche
1 handjevol rucola
8 kwarteleitjes