Frambozenhart

  • 2 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 100◦C. Klop de eiwitten met de kristalsuiker helemaal stijf tot er pieken omhoog blijven staan. Zeef de poedersuiker erboven en spatel dit er doorheen.

Stap 2
Doe het eiwitschuim over in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier een grote of twee kleine hartvormen van eiwitschuim op. Zet de bakplaat in de oven en bak de meringue 1,5 uur. Temper de oven op 80 ◦C. Zet de deur op een kier en laat nog een half uur drogen. Laat de meringue in de uitgeschakelde oven afkoelen.

Stap 3
Klop de slagroom met de cr?me de framboise lobbig. Leg de meringue op een schaal en schep de room erop. Versier het hart met rechtopstaande frambozen en bestrooi met nog wat poedersuiker.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

2 eiwitten
60 g fijne kristalsuiker
metalen mengkom
elektrische mixer
65 g poedersuiker
bakpapier
100 ml slagroom
30 ml cr?me de framboise
150 g frambozen

Keukengerei

handmixer metalen mengkom zeef spatel spuitzak bakplaat bakpapier