Franse bonenschotel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de knakworsten volgens de aanwijzingen. Snijd de worst in plakjes. Snipper de ui. Snijd de paprika zonder zaadlijsten en zaadjes in blokjes. Laat de ananasblokjes uitlekken en halveer ze.

Stap 2
Verhit de olie. Laat de ui en de paprika fruiten tot de ui begint te kleuren. Voeg de plakjes worst, de ananasblokjes, de kruiden en het bouillonpoeder toe en laat kort meebakken. Voeg de bonen in tomatensaus toe en breng op smaak met wat zout en peper. Laat nog circa 5 minuten regelmatig omscheppend doorwarmen. Lekker met appelmoes of met sla met komkommer en tomaat en desgewenst stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

400 g knakworsten
1 grote ui
1 grote rode paprika
1 blikje ananasblokjes (circa 250 g)
2 eetl. olie
2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
1 theel. bouillonpoeder
1 groot blik of pot witte bonen in tomatensaus (800 g)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Steelpan Braadpan