Franse cassoulet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de varkenslappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper ze. Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken.

Stap 2
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom goudbruin.

Stap 3
Schenk de wijn erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels, tijm en gezeefde tomaten toe. Stoof zachtjes 1 uur. Voeg de laatste 15 minuten de bonen toe. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie en stokbrood.

Bron: Koken met Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

600 gram varkenslappen
versgemalen peper
zout
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pot of blik witte bonen (ca. 700 gram)
75 gram boter
1 dl witte wijn
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 dl gezeefde tomaten (pakje)
2 eetl. gehakte peterselie of bladselderij (vers of diepvries)

Keukengerei

Vergiet Braadpan