Franse kalfsreepjes met champignons

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het kalfsvlees in reepjes van 1 cm breed. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Roer de bloem met wat zout en peper op een bord door elkaar en haal er de reepjes vlees door, zodat ze er rondom mee zijn bedekt.

Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees omscheppend rondom bruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Laat de champignons en de ui in het braadvet omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en peper en de kerrie en schep goed om. Blus af met de wijn en roer er de room door. Doe het vlees terug in de pan, laat nog kort doorwarmen en bestrooi desgewenst met de peterselie. Lekker met rijst of aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

250 gram magere kalfslappen
250 gram champignons
1 kleine ui
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
1/2 theel. kerrie
1 glas droge witte wijn
1 dl kookroom
desgewenst fijngehakte peterselie

Keukengerei

Koekenpan Schuimspaan