Franse marinade met wijn en kruiden

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Doe de wijn in een kom met de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Doe de laurierblaadjes, de tijm, de rozemarijn en wat peper bij de wijn. Gebruik deze marinade bij voorkeur voor rood vlees.

Marineertijd
De marineertijd is afhankelijk van de grootte van het vlees. Grote stukken vlees kunnen een hele nacht in de marinade worden gezet (maak dan een dubbele portie en doe het vlees in een passende schaal). Kleine blokjes vlees, die bijvoorbeeld aan spiesjes worden geregen, hebben aan 20 minuten marineertijd voldoende.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

2 dl rode wijn
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
1 eetl. verse of 1 theel. gedroogde tijm
1/2 eetl. verse of 1/2 theel. gedroogde rozemarijn
versgemalen peper

Keukengerei

Kom Knoflookpers