Franse salade met knoflookworst

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Frans
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Roer voor de vinaigrette de azijn, mosterd, olie en wat zout en peper door elkaar. Ontvel de tomaten door ze een aar tellen in kokend water te dompelen en onder de koude kraan te laten schrikken. Ontvel de wortel en snijd in blokjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.

Stap 2

Verhit de olie in een koekenpan, bak de blokjes worst omscheppend knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette en verdeel er de tomaaat, de bosui en de blokjes gebakken worst en olijven over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 zakje gemengde sla
2 tomaten
2 bosuitjes
200 g Frnase knoflookworst
circa 10 zwarte olijven
Voor de vinaigrette:

2 eetl. wijnazijn
2 theel. mosterd
6 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Kookpan Koekenpan