Fricandeaurollade gevuld met parmaham en salie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Snijd de fricandeau aan de brede kant open tot een plat stuk of vraag de Keurslager dit te doen. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en leg het stuk met het randje vet naar beneden. Verdeel de salie over het hele stuk vlees en leg hierop de plakken parmaham. Rol het vlees strak op en bind het vast met een paar stukjes rolladetouw. Verwarm de olie en boter samen in een braadpan en braad de rollade rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in een ovenschaal en schuif hem in de oven. Braad de rollade in 40 ? 50 minuten bruin. Laat de rollade 10 minuten afgedekt rusten. Snijd er dikke plakken van en serveer met de jus. Lekker met geroosterde aardappelen

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

600 g fricandeau
75 g parmaham
zout en peper
8 tkjes salie
rolladetouw
2 el olijfolie
2 el boter

Keukengerei

braadpan rolladetouw