Fricandeausalade met croutons van rozijnenbrood

  • 5 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de schoongemaakte struikjes witlof zonder de harde kern in smalle boogjes en zet ze in water met een paar ijsblokjes zodat ze mooi knapperig worden. Snijd de gewassen appels met de schil in blokjes. Doe de appelblokjes in een grote kom, bedruppel ze met het citroensap en schep goed door. Snijd de fricandeau in kleine blokjes en doe ze in de kom. Verkruimel de geitenkaas en doe eveneens in de kom. Rooster het rozijnenbrood in het broodrooster goudbruin en snijd de sneetjes in blokjes. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Roer voor de dressing de mayonaise, de karnemelk, het citroensap, de suiker en wat zout en peper door elkaar. Schep de dressing in een passende kom en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 2:
Laat het witlof goed uitlekken (slacentrifuge). Doe het witlof en de blokjes rozijnenbrood bij de appel, de fricandeau en de kaas in de kom en schep goed door. Bestrooi de salade met de hazelnoten. Geef de dressing apart en serveer er knapperig bruin brood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

3 struikjes witlof
2 appels met rode schil
2 eetl. citroensap, versgeperst
of uit een flesje
250 g gebraden fricandeau,
in plakken van 0,5 cm
150 g geitenkaas
4 sneetjes rozijnenbrood
100 g geroosterde hazelnoten
Voor de dressing:
4 eetl. mayonaise
6 eetl. karnemelk
1 eetl. citroensap
2 theel. suiker
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Broodrooster Kommetje Vergiet of slacentrifuge