Frisse kip van de BBQ

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan en richt hem in voor indirecte bereiding.

2. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de vulling: schenk de melk in een kom of schaal en leg daar de sneetjes brood in. Laat de melk intrekken en knijp dan een beetje melk uit het brood. Doe het natte brood terug in de kom. Voeg de knoflook,basilicum, sjalotjes en pijnboompittentoe. Knijp 1 citroen uit over
de inhoud van de kom. Snijd de andere citroen in 8 parten en doe die met schil en al erbij. Klop het eien doe dat ook in de kom. Strooi erwat peper en zout over en meng
alles goed door elkaar.

3. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt en stop de kip vol met de vulling. Smeer de kip in met olijfolie en peper en zout.

4. Zorg dat de barbecue constant rond de 100 graden is. Plaats de kip op het rooster van de barbecue en gaar die tot een kerntemperatuur van 70 graden (meet de temperatuur in de poot). Haal de kip eruit en laat hem een half uur afgedekt rusten. Verwarm ondertussen de barbecue naar ca. 250 graden en bak de kip in 10 minuten krokant.

5. Serveer de kip met zoete-aardappelcrème en komkommersalade.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

-hele kip (ca. 1500 g)
- 50 ml melk
- 2 sneetjes witbrood
- 2 teentjes knoflook,fijngesneden
- 15 g verse basilicum,fijngesneden
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 65 g pijnboompitten,fijngesneden
- 2 citroenen
- 1 ei
- Olijfolie
- Peper en zout