Frisse witlofstamppot met pepersteak

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de aardappelen op met ruim water en zout en kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de zure room en olijfolie tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Verwarm de olie of boter en bak de pepersteaks rondom in circa 3 minuten per kant bruin. Schep de witlof, appel en bieslook door de warme puree en serveer direct met de pepersteaks.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

4 pepersteaks
700 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
2 el olie of boter
100 ml zure room
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
snuf nootmuskaat
300 g witlof, in dunne reepjes
1 Elstar appel, gewassen en geraspt
4 el bieslook, fijngesneden

Keukengerei

Kookpan Aardappelstamper Koekenpan