Frittata met gekookte ham en spinazie

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de schoongemaakte spinazie met aanhangend vocht omscheppend circa 4 minuten slinken. Laat in een vergiet uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof.
Stap 2
Snijd de ham in reepjes en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat de ui glazig fruiten. Laat de ham kort mee fruiten. Schep de spinazie door het hammengsel en breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Schep het spinaziemengsel uit de pan en laat iets afkoelen.
Stap 3
Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper en schep er het spinaziemengsel door. Verhit de resterende olie in de pan en giet het eimengsel erin. Bestrooi met de geraspte kaas, zet een deksel op de pan en laat de omelet op halfhoog vuur circa 10 minuten bakken tot de onderkant mooi gekleurd en de bovenkant gestold is. Maak de rand los en laat de omelet op een platte schaal glijden. Lekker met rijst, frietjes, gebakken aardappelen of knapperig brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

150 g gekookte achterham
500 g schoongemaakte spinazie
1 middelgrote ui
3 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
4 eieren
2 eetl. melk
75 g versgeraspte oude Goudse kaas

Keukengerei

Vergiet Kookpan Koekenpan Kom Platte schaal