Frittata met ham en groene asperges

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 30-60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de aspergetips in een pan met circa
10 g boter in ongeveer 10 minuten zacht.

Verwarm de koffieroom en smelt hierin
de gorgonzola. Klop de eieren los met dit
mengsel en voeg de ham, bosui, aspergestukjes,
basilicum en peterselie toe. Breng
het mengsel op smaak met peper en zout.

Smelt de resterende boter in een koekenpan
en bak het eimengsel op niet te
hoog vuur. Draai de frittata na 10 minuten
om (met behulp van een deksel) en laat
hem in circa 5 minuten gaar worden.

Ingrediënten

100 g gekookte ham, in reepjes
100 ml koffieroom
100 g gorgonzola
5 eieren
3 bosuitjes, fijngesneden
300 g groene aspergetips, in stukjes van 2 cm
1 eetlepel basilicum, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 35 g boter