Stap 1
Breng de zuurkool aan de kook. Giet de kool af als deze kookt en spoel er koud water over. Giet de ananas af en laat deze goed uitlekken. Snijd de ham in smalle reepjes. Schil de appel, rasp deze grof en schep het door de zuurkool. Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Pers van ??n sinaasappel de helft en snijd de andere helft in dunne plakken voor de garnering. Pel de andere sinaasappel, verwijder de vliesjes van de partjes en halveer de partjes.
Stap 2
Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan goudbruin. Bak de plakjes bacon in de koekenpan krokant. Meng de ingredi?nten voor de dressing.
Stap 3
Schep ananasstukjes, hamreepjes, sinaasappelpartjes, rozijnen en de helft van de noten door de zuurkool. Schep de dressing luchtig door de salade. Schik de salade op eikenbladsla. Strooi de rest van de noten erover, leg de plakjes bacon erop en garneer met de sinaasappelplakken.
250 gram achterham
4 plakjes bacon
500 gram (wijn)zuurkool
1 blikje ananasstukjes op sap (ca. 180 gram)
1 appel
2 sinaasappels
100 gram ongezouten cashewnoten
50 gram blanke rozijnen
1 krop eikensla
Voor de dressing:
2 dl schenkbare cr?me fra?che of kookroom
2 eetl. medium sherry of witte port
2 eetl. sinaasappelsap
versgemalen peper
zout
1 theel. kerriepoeder
1 eetl. honing
Kookpan Citruspers Koekenpan