Garbure

  • 5 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de geschrapte winterwortel
in de lengte in vieren en daarna in
plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de
geschilde bleekselderij in boogjes van
0,5 cm dik. Snijd de ham en de salami
in blokjes.

Stap 2
Verhit de olie in een grote pan
en laat de ui, de knoflook en het
spek omscheppend bakken tot de
ui glazig is. Laat de ham, de salami
en de kruiden kort meebakken.
Voeg de winterwortel, de bleekselderij
en een flinke scheut van de bouillon
toe, breng aan de kook, draai het vuur
laag en laat met het deksel op de pan
circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de tomaten, de rest van de bouillon
en de witte boontjes toe, breng opnieuw
aan de kook en laat nogmaals 5 minuten
pruttelen. Breng op smaak met zout en
peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

200 gram gekookte achterham
in dikke plakken (ca. 0,5 cm)
200 gram salami in dikke
plakken (ca. 0,5 cm)
150 gram magere spekblokjes
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
1 winterwortel
2-3 stelen bleekselderij
3-4 eetl. olijfolie
2 theel. gemengde gedroogde
Proven?aalse kruiden
1 lt kippenbouillon, uit een pot,
van tabletten of zelf getrokken
1 blik gepelde tomaten in
blokjes (400 gram)
1 grote pot witte bonen
(circa 700 gram)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Soeppan