Gazpacho

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan.
Snijd het brood in blokjes en
bak deze in de pan krokant.
Voeg de chorizo en de helft
van de knoflook toe en bak dit
even mee. Haal het geheel uit
de pan en laat het uitlekken op
keukenpapier.

Mix de tomatensap, driekwart
van de komkommer,
driekwart van de paprika?s en
de tomaten, de rest van de
knoflook en de ui in een
blender tot een gladde soep.
Breng deze op smaak met
peper en zout.

Snijd de rest van de komkommer
en paprika in kleine
blokjes. Schenk de soep in
kommen en verdeel de croutons,
chorizo en de blokjes
komkommer en paprika eroverheen.

Maak de soep af met een
paar blaadjes basilicum.

Ingrediënten

4 sneetjes witbrood
150 g chorizo, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
1 ui
500 g tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
Halve komkommer
100 ml tomatensap
Basilicumblaadjes