Gebakken appels met cheesecake en karamelsaus

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de appels en hol ze uit.

Meng in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de vanille, het ei en kaneelpoeder toe en roer dit goed door. Vul de appels voor ongeveer driekwart met dit mengsel.

Zet de appels in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de cheesecake is
gestold. Laat de gevulde appels afkoelen tot kamer temperatuur. Giet er wat karamelsaus
over en garneer met de noten.

Ingrediënten

6 appels
300 g roomkaas
50 g suiker
Het merg van 1 vanillestokje
1 ei
1 theelepel kaneelpoeder
100 ml karamelsaus
100 g notenmix