Gebakken karbonade met aardappeltjes, boontjes en jus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de aardappels op het vuur en kook ze gaar met een beetje zout.
Blancheer de boontjes in ruim water met zout.
Haal de karbonades door de bloem en bestrooi ze met zout en peper.
Doe in een braadpan het klontje margarine en laat het uitbruisen.
Bak de karbonades goudbruin aan, voeg het sjalotje toe en blus af met een kopje water.
Laat het geheel ongeveer 30 minuten zacht stoven.
Serveer de karbonade met de bloemige aardappels, boontjes en de braadjus.
Bestrooi met de gehakte peterselie.

Bron: Proef 7 2011

Ingrediënten

?4 ribkarbonades ?
12 aardappels, geschild, bloemig gekookt ?
350 gram sperzieboontjes, schoongemaakt ?
klontje margarine ?
bloem ?
water ?
1 gesnipperd sjalotje ?
1/2 bosjegehaktepeterselie