Gebakken lever met appel en ui

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de plakken lever in een diep bord en overgiet ze met de melk. Laat 20 minuten staan; de lever wordt dan malser. Schep de bloem op een bord en schep er wat zout en peper door.
Stap 2
Boor met een appelboor het klokhuis uit de gewassen appel en snijd de appel in plakken van circa 0,5 cm dik. Snij de ui in ringen.
Stap 3
Zet twee koekenpannen op het vuur en verdeel er de boter over. Laat de plakken lever uitlekken en haal ze door de gekruide bloem. Schud het teveel aan bloem af. Bak de lever op hoog vuur in een van de pannen in 1 minuut per kant bruin. Draai het vuur laag en laat de lever nog 2-3 minuten per kant bakken, afhankelijk van de dikte van de plakken en de gewenste graad van gaarheid. De lever mag nog iets ros? zijn.
Stap 4
Bak intussen in de andere pan de appelplakken en de ui tot beide beginnen te kleuren en schep ze op de lever. Lekker met aardappelpuree of aardappelgratin. En met (zelfgemaakte) appelmoes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

2 plakken varkenslever
van circa 120 g per stuk
1 dl melk
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 g braadboter
1 appel
1 ui

Keukengerei

Appelboor Koekenpan