Gebakken varkenshaas met een kruidenjasje en kruidenjus

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak 1/3 van de kruiden in 4 eetlepels olijfolie met een staafmixer of blender zeer fijn.

Smoor de sjalot glazig in een eetlepel olie en blus deze af met de port. Kook dit in tot 1/5. Voeg er de fond aan toe en kook de saus in tot de gewenste dikte.

Bestrijk het vlees met de mosterd en de resterende gehakte kruiden. Bak het vlees in de overgebleven olie goudbruin en draai het even om. Gaar het vlees nog 7 minuten in de oven.

Bak ondertussen de wokgroenten en verwarm de saus. Voeg de kruidenpulp toe aan de saus en laat deze niet meer koken. Maak de borden op.

Bron: Proef...nr. 6 2010

Ingrediënten

600 g varkenshaasmedaillons
50 g groene kruiden (kervel, peterselie en dragon, fijngesneden)
1/4 liter runderfond
2 dl rode port, 2 sjalotjes (zeer fijngesneden)
4 eetlepels mosterd
9 eetlepels olijfolie
1 zakje wokgroenten

Keukengerei

Oven