Gebraden Angus-ribeye met geroosterde cherrytomaatjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Ontvel de tomaatjes en marineer deze met een beetje knoflook, de helft van de tijm en twee eetlepels olijfolie. Voeg hier iets grof zeezout en peper aan toe. Voor het ontvellen: een kruisje erin snijden en enkele seconden onderdompelen in kokend water. Dan afpellen.

Zet de knolraap op met koud water en een beetje zout en kook de blokjes gaar. Nu afgieten en even droogstomen. Dan het geheel  fijnstampen met een pureestamper of  fijnmaken met een blender. Meng de zure room door de puree. Voeg eventueel wat peper en zout toe.

Verwarm een frituur op 160˚C en frituur de plakjes knolraap goudbruin.

Haal het vlees tijdig uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en zout en de rest van de tijm. Dan het vlees in een goed verwarmde bakpan goed dichtschroeien in wat olie.

Laat het vlees, nadat het aan alle kanten goed geschroeid is, nog 5 minuten nagaren. Het is lekker om het vlees met het vocht te bedruipen. Voeg na 5 minuten de tomaatjes toe.

Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 2 minuten rusten.

Verwarm ondertussen de puree op een laag vuurtje. Snijd het vlees als op de foto en breng het op smaak met peper en zout. Leg het vlees op de puree op een warm bord en giet het braadvocht met de tomaatjes over het vlees en op het bord. Of maak het bord op zoals op de foto.

Bron: Proef...nr. 3 2010

Ingrediënten

4 Angus-ribeyes (van ongeveer 250 g)
300 g knolraap (een paar dunne plakjes, verder in blokjes van 5 bij 5 cm)
12 cherrytomaatjes
50 g roomboter
150 g zure room
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
4 eetlepels goede olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm

Keukengerei

Frituur