Gebraden kip met oregano en citroen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Turks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de kip in stukken of laat de Keurslager dit doen. Wrijf de stukkin in met zout en peper, ook onder het vel. bestrooi met oregano en knoflook.
Stap 2.
Leg de stukken kip in een braadslede en giet er de olijfolie over. Leg de klontjes boter er bovenop. Giet het citrussap en enkele eetlepels water eromheen en braad de kip in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 3.
Schep de kip af en toe om in de jus. Lekker met brood om in de jus te dopen en een salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

1 hele (scharrel)kip
1 el grof zout en versgemalen peper
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
20 g boter, in klontjes
sap van een citroen
sap van 1/2 sinaasappel

Keukengerei

braadslede