Gebraden rosbief met pepersaus

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
Rosbief met keukenpapier droogmaken en royaal met zout en peper inwrijven.
Bereiden
Boter in een braadpan of hapjespan verhitten en als het schuim voor de helft is weggetrokken het vlees aan alle kanten bruinbakken. Een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees steken en het vlees met een deksel schuin op de pan circa 25 minuten bakken tot de thermometer een temperatuur van 45 tot 47 graden aangeeft. Het vlees tussendoor een keer omdraaien.
Saus
Voor de saus het vlees eventueel uit de pan nemen en onder een stuk aluminiumfolie warmhouden. Bouillon, wijn, slagroom door het bakvet roeren en laten inkoken tot sausdikte. De cognac erdoor roeren, de saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper en de verse peperkorrels erdoor roeren. Serveren met stoofperen, spruitjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

- circa 750 g rosbief
- 50 g boter
- 1 dl bouillon
- 1 dl witte wijn
- 1 1/2 dl slagroom
- 1 theelepel verse groene peperkorrels
- 1 theelepel cognac
- 1 volle theelepel mosterd
- zout, peper