Gebraden runderstaartstuk

  • 8 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het droog en bestrooi het met zout en peper.

Braad het staartstuk in de hete olie in een pan aan beide zijden tot het een mooi bruin korstje heeft. Voeg daarna de boter, tijm, ui en knoflook toe. Doe alles in een braadslede en gaar het 45 minuten in de oven (tot 45 graden
kerntemperatuur).

Laat het vlees een kwartier rusten onder aluminiumfolie. Snijd het in plakjes.

Bron: Proef 8 2014

Ingrediënten

1 ? 1,5 kilo staartstuk, met vetrandje
50 ml zonnebloemolie
100 g boter
4 takjes tijm
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden