Geglaceerde beenham met tijm en honing

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220?C. Breng in een steelpannetje de honing met de tijm en sinaasappelschil aan de kook. Laat het 5 minuten trekken en verwijder het takje en de schil. Laat afkoelen.

Stap 2
Leg de ham met het vet naar boven in een braadslee en kerf het vet in een ruitpatroon.

Stap 3
Bestrijk het vet royaal met de honing en bak de ham 20 ? 30 minuten in het midden van de oven tot het vet krokant en geglaceerd is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met honing. Snijd de ham in dikke plakken.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

voorgegaarde beenham van circa 1 kg
1 dl honing
1 takje tijm
1 stukje sinaasappelschil

Keukengerei

steelpan braadslee