Gegrild spek met tomaten en champignons
- 2 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 20-30 minuten
- Italiaans
Stap 1
Snijd de plakjes spek in brede reepjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Scheur de basilicum in stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de steelaanzetten en de zaadjes en halveer de kwarten. Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het pepertje in smalle halve ringetjes.
Stap 2
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schut op met een scheutje olijfolie.
Stap 3
Verhit terwijl de pasta kookt, de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes krokant en leg ze op huishoudpapier. Bak de champignons in het bakvet kort aan op hoog vuur en voeg de spekreepjes weer toe. Laat het pepertje kort meebakken en schep de stukjes tomaat erdoor. Laar kort doorwarmen en breng op smaak met wat zout. Schep de tagliatelle in een voorverwarmde schaal en schep daarop het tomatenmengsel. Bestrooi met basilicum.
200 g gegrild spek
250 g champignons
handje basilicumblaadjes
4 romatomaten
1 rood Spaans pepertje
150 g tagliatelle
5 eetl. olijfolie
zout
Kookpan Vergiet Koekenpan Schaal