Gegrilde aardappelsalade met tomaatjes en blauwe schimmelkaas

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil bijna gaar, laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Maak met be?hulp van een vormpje een vierkantje en een rondje.

Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook en breng dit mengsel goed op smaak met (zee)zout en versgemalen peper. Bestrijk hiermee de aard? appelen.

Roer in een kommetje de mayonaise los met een eetlepel olijfolie en breng dit op smaak met zout en peper.

Bak het ontbijtspek uit, laat het afkoelen op wat keukenpapier. Bestrooi de tomaatjes met zeezout en zet ze 5 minuten in de oven (180 graden).

Verwarm een grillpan totdat die rookt, en rooster een mooi ruitje op de gehalveerde aardappelen.

Leg op een langwerpig bord 5 aardappelen en leg er 3 blokjes kaas en wat tomaatjes tussen. Besprenkel alles met de mayonaise. Verkruimel
het ontbijtspek erover. Garneer met een streep mayonaise en wat druppels olie.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

8 Opperdoezer Ronden (vastkokende aardappel) van gelijke grootte
1 doosje blauwe schimmelkaas
200 g ontbijtspek, gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
12 trostomaatjes
6 eetlepels mayonaise