Gegrilde ananas met gekookte ham en rucola met een dressing van balsamico

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de ananas in stukjes en leg die op een bakplaat bekleed met vetvrij papier. Meng de kruidnagel met een beetje peper en strooi die over de ananasstukjes. Snijd de aardbeien in vieren.

Bak de ananas op 190 graden gedurende 15 minuten.

Was de blaadjes rucola en leg die voor een paar minuten in ijswater om ze extra krokant te krijgen, droog ze en scheur ze in wat kleinere stukken. Maak een dressing van de balsamico azijn en de olie en vermeng die met de rucola.

Rol de plakken gekookte ham en snijd deze in rolletjes. verdeel alles over 4 kommetjes.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

Halve ananas, geschild
200 g gekookte ham
1 bosje rucola
1 kruidnagel, gemalen
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
12 aardbeien