Gegrilde ananas

  • 8 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de ananas, snijd? er aan de boven- en onderkant een plak af en snijd de rest in 6-8 even dikke plakken. Snijd of steek er met een mesje of een rond uitsteekvormpje de harde kern uit. Bekleed de braadslee van de oven met aluminiumfolie en bestrijk dun met boter of beboter een grote platte ovenschaal. Leg de plakken ananas naast elkaar in de braadslee of? de ovenschaal.?

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de ananasplakken met de gesmolten boter en bestrooi ze gelijkmatig met de suiker. Schuif de ananasplakken niet te dicht onder de voorverwarmde grill en laat ze in een paar minuten gelijkmatig kleuren. Blijf in de buurt om te zorgen dat ze niet verbranden. Verdeel de ananasplakken over de bordjes en schep er een bol vanille-ijs bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 middelgrote verse ananas
60 gram boter
2-3 eetl. rietsuiker
6-8 bollen vanille-ijs

Keukengerei

Braadslee of ovenschaal