Gegrilde asperges met romige schnitzelreepjes en kervel
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Nederlands
Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden en snijd de onderste 2 centimeter af. Snijd ze in de lengte helemaal door en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk ze met olie en bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor. Schud de schnitzelreepjes om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter en fruit de sjalot lichtbruin. Zet de asperges in het midden van de oven en rooster ze in circa 10 minuten lichtbruin. Voeg de schnitzelreepjes toe aan de sjalot en bak ze al omscheppend bruin. Giet de kookroom bij het vlees en laat aan de kook komen. Breng de saus op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Verdeel de asperges over vier borden en schep er wat vlees bij. Bestrooi rijkelijk met kervel.
500 g schnitzelreepjes
500 g Hollandse asperges
2 el olijfolie
zout en versgemalen peper
1 el bloem
1 el boter
2 sjalotten, gesnipperd
150 ml kookroom
nootmuskaat
handje kervel, gehakt
Dunschiller Koekenpan