Breng de asperges in ruim water aan de kook en
zet daarna het vuur uit. Laat de asperges 10 minuten
in het water staan, haal ze er dan uit en dep ze
goed droog. Leg de asperges in groepjes van vier
naast elkaar en steek er op 2 plaatsen een in water
geweekte sat?prikker door. Gril ze op de barbecue.
Snijd de kipfilets aan de zijkant in en vul ze met
de gekonfijte sinaasappelschil. Bind ze dicht met
slagerstouw en kruid ze met zout en peper.
Bak de kipfilets rondom bruin in de olijfolie. Haal
ze uit de pan en smoor in hetzelfde vet de groenten.
Blus de groenten af met het sinaasappelsap en
de bouillon en voeg de hoisinsaus en steranijs toe.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de marmelade toe en laat het mengsel
nogmaals inkoken. Breng het eventueel op smaak
met zout en peper.
Leg de kipfilets in de saus en laat ze 10-15 minuten
zachtjes stoven. Haal de kipfilets eruit en snijd
ze doormidden.
Verdeel de gegrilde asperges over 4 borden. Zet
er een halve kipfilet als een boomstammetje naast
en schep wat saus over de asperges en de kip.
Garneer het geheel met wat blaadjes koriander.
2 kipfilets
1 kilo asperges, geschild, houterige uiteinden eraf
15 g gekonfijte sinaasappelschil, in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
2 wortels, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
100 g knolselderij, geschild en fijngesneden
100 ml sinaasappelsap
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel hoisinsaus
Halve steranijs
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
2 takjes koriander