Gegrilde bananen met kokosroom

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de bananen in de schil in de lengte doormidden en besprenkel ze met citroensap. Strooi er drie eetlepels suiker overheen en gril ze op de barbecue, eerst met de snijkant naar beneden, 2 minuten per kant.

Meng de rest van de suiker met de kokosroom en verwarm dit op een laag vuur zodat de suiker smelt. Laat het afkoelen en meng dit met de creme fraiche.

Leg de bananen op een bordje en lepel er wat kokosroom overheen. Serveer met verse aardbeien en een paar kleine bolletjes chocolade-ijs.

Bron: Proef 4 2014

Ingrediënten

8 kleine bananen
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels rietsuiker
100 ml kokosroom
100 g creme fraiche
200 g aardbeien
12 bolletjes chocolade-ijs