Gegrilde biefstuk met mosterdsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en maak intussen de saus. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en snipper de ui. Laat de ui in de olie glazig fruiten. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de dragon, de mosterd en de room toe en laat alles nog kort koken. Breng op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of ma?zena.
Stap 2
Zet de grillpan op hoog vuur en laat heel heet worden bestrijk de biefstukken rondom met olie en rooster ze in de hete pan circa 4 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer ze na twee minuten een kwart slag voor een mooi ruitjes patroon. Neem ze uit de pan, bestooi ze met wat zout en peper en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie op een voorverwarmd bord circa 5 minuten rusten voor ze worden aangesneden, zodat de sappen zich gelijkmatig over het vlees kunnen verdelen. Serveer de saus apart. Lekker met knapperig stokbrood of aardappelpuree en groenten, bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 biefstukken van circa 150 g per stuk 1 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
Voor de saus:
2 eetl. olijfolie
1 kleine ui
1/4 l droge witte wijn
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde dragon, fijngehakt 2 eetl. Dijonmosterd
2 dl kookroom allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Steelpan Grillpan