Gegrilde filetlapjes met groene asperges, waterkers en granaatappel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout voor de asperges aan de kook. Bestrijk het vlees met een beetje olie en bestrooi het rondom met grof zout en de chilipepervlokken. Snijd de onderste stukjes van de asperges af en kook ze in 3 minuten frisgroen en bijtgaar. Spoel ze koud af en verdeel ze over 4 borden. Klop de walnotenolie en frambozenazijn met zout en peper tot een lichte vinaigrette.

Stap 2
Verwarm een grillpan en leg de filetlapjes erin. Laat in 2 minuten per kant mooi bruin worden. Haal de dikke stelen van de waterkers en verdeel de waterkers over de asperges. Giet over elk bord een lepeltje vinaigrette. Snijd de granaatappel doormidden en knijp of sla de rode pitjes eruit over de waterkers. Leg de gegrilde filetlapjes erbij en giet het bakvocht erover.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

4 filetlapjes van 125 g, een beetje plat geslagen
grof zout
1 el olijfolie
mespunt chilipepervlokken
12 groene asperges
2 el walnotenolie
1 el frambozenazijn
zout en peper
100 g waterkers
1 granaatappel

Keukengerei

Kookpan Grillpan