Gegrilde groenten uit de oven

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Doe alle ingredienten behalve de kruiden in een braadslee en besprenkel met de olijfolie, voeg zout en peper toe.
Zet de braadslee 30 minuten in de oven, en schep de groenten af en toe om.
Strooi voor opdienen de kruiden eroverheen en serveer, bijvoorbeeld bij een lekker stuk lamsvlees.

Ingrediënten

1 courgette, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 gele paprika, in vierkante stukken
1 venkelknol, in halve ringen
1 ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, gehalveerd
50 g zwarte olijven
3-4 eetlepels olijfolie
blaadjes van een half bosje basilicum
half bosje peterselie, fijngeknipt