gegrilde ham met mangochutney

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een chutney door de mango met het pepertje, gemberpoeder, de azijn, suiker, ui en kno ook in een pannetje goed door te koken. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.

Verdeel de andere ingredi?nten over vier boterhammen. Bestrijk vier boterhammen met de chutney en leg deze erop en snijd ze door.

Bron: Proef...nr. 3 2010

Ingrediënten

100 g gegrilde ham
8 plakken donkerbrood
1 kropje little gem of kropsla
8 gedroogde tomaatjes
1 mango (in blokjes)
1 klein rood pepertje (in stukjes zonder het zaad)
1 mespuntje gemberpoeder
2 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels suiker
1 kleine ui (in blokjes gesneden)
1 teentje knoflook (uitgeperst)