Gegrilde karbonades met tuinbonen en munt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een marinade van de knoflook, olie en de blaadjes van twee takjes tijm.
Wrijf de karbonades daarmee
in en laat de marinade een uurtje intrekken.

Gril de karbonades onder een voorverwarmde grill in ongeveer
8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Blancheer ondertussen de tuinbonen
in kokend water met zout en laat ze in een vergiet uitlekken.

Fruit de ui in wat olie. Doe daar de tomaten en tuinbonen bij en breng
het geheel op smaak met peper en zout.

Verdeel de karbonades en tuinbonen over de borden en garneer dit met
wat munt en de overgebleven tijm.

Ingrediënten

4 ribkarbonades
4 takjes tijm
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
500 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
2 tomaten, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 takjes munt, fijngesneden

Vragen?