Gegrilde Kipfilet met pecorino

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de filets over de lengte en marineer ze met de gedroogde Italiaanse kruiden en twee eetlepels olijfolie.

Verwarm het grillrooster van het gasstelletje. Gril de filets aan beide zijden en zet dan het gas laag. Laat de filets nog een minuutje of 6 doorgaren (controleer of ze door en door gaar zijn door ze voorzichtig iets in te snijden, kip moet gaar zijn).

Haal de filets van het grillrooster en breng ze op smaak met peper en (grof) zout. Maak de sla aan met drie eetlepels olie, peper en zout. Serveer de kip op de salade. Druppel de balsamico azijn over de kip en strooi de kaas erover. Heel erg lekker met verse foccacia met tomaat (of een stokbrood uit de campingwinkel).

Bron: Proef...nr.5 2009

Ingrediënten

2 kipfilets
150 g rucola
5 eetlepels goede olijfolie
50 g geschaafde pecorino kaas
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

Keukengerei

grillrooster, gasstelletje