Gegrilde kipfilet met saus van rode druiven en frambozen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilet op het dikke gedeelte horizontaal in en sla het vlees om zodat het overal even dik is. Sla de filet nog platter door er een stuk plastic folie op te leggen en er met de onderkant van een koekenpan of met een vleeshamer op te slaan, of vraag uw Keurslager dit te doen. Bestrooi de filets rondom met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de boter in een sauspan en fruit de sjalotten zachtjes aan tot ze karamelbruin zijn. Snijd de druiven doormidden en voeg ze toe aan de sjalotten. Laat ze op zacht vuur een beetje uit elkaar vallen en voeg ??n of twee eetlepels water toe. Laat de saus 5 minuten inkoken. Proef de zoete saus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Stap 3
Verwarm de grillpan voor en bestrijk de filets met een beetje olie. Grill de filets in circa 3 minuten per kant gaar en bruin. Voeg ondertussen op het laatste moment de frambozen toe aan de druivensaus en serveer direct met de kipfilets. Lekker op een bedje van waterkers of rucola met wat notenolie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

4 halve kipfilets
zout en peper
1 el boter
2 sjalotten, gesnipperd
150 g rode pitloze druiven
50 g frambozen
olie

Keukengerei

Vleeshamer (of onderkant van koekenpan) Sauspan Grillpan