Gegrilde rookworst met stamppotje van chorizo en prei

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels in voldoen de water gaar. Giet ze af en stoom ze even droog. Pureer de aardappels met de room en boter en wat peper en zout .

Verwarm een grillpan en snijd de rookworst over de lengte doormidden. Gril een mooie ruit i n de worst en houd de rookworst warm in de pan. Bak de chorizo aan in een pan me t wat vloeibare boter. Voeg na 4 minuten de pure e toe en dan de prei. Warm vijf minuten door.

Garneer met wat bieslook.

Bron: Proef...nr. 7 2010

Ingrediënten

2 rookworsten
500 g kruimige aardappels (geschild)
1 dl koksroom
50 g roomboter
150 g chorizo (fijngesneden)
1 prei (in dunne ringen)
20 sprieten bieslook (fijngesneden)
2 eetlepels vloeibare boter