Gegrilde steaks met ratatouille

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Hak de helft van de rozemarijn en tijm poederfijn en vermeng het met de geperste knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Zet deze kruidenolie apart.

Nu maken we eerst de saus. Bak een kwart van de kruiden en de gesnipperde
sjalotjes aan in een eetlepel olijfolie en blus af met de rode wijn. Laat dit inkoken tot ? en voeg dan de fond toe. Laat de saus opnieuw inkoken tot de gewenste dikte, zeef de saus en houd hem warm. Maar laat hem niet meer koken.

Snijd de groentes in gelijke blokjes en bak ze in een eetlepel olijfolie lekker
goudbruin, voeg de helft van de kruidenolie toe en blus daarna af met de passata, de tomatenpuree en een klein beetje water. Laat het inkoken tot het
redelijk droog en gebonden is. Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.

Marineer de steaks met de resterende kruidenolie. Rooster de steaks lekker goudbruin op de barbecue en draai ze regelmatig om, zodat ze gelijkmatig garen. Na ongeveer 6 minuten zijn ze klaar. Laat het vlees dan nog even rusten, dep het droog en breng het op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht met de saus.

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

4 biefstukken (van 150 g)
1/4 courgette
1/4 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
4 teentjes knoflook
? ui
4 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
2 sjalotjes
2 dl passata (gezeefde tomaten uit fles of blik)
1 eetlepel tomatenpuree
5 dl rode wijn
2? dl runderfond (pot)
4 eetlepels olijfolie

Keukengerei

Barbecue