Gegrilde varkensrug

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voor wat betreft de boodschappen: de rode linzen uit Puy zijn het lekkerst, maar niet heel gemakkelijk te krijgen. Als je witte asperges hebt gekocht moet je die schillen, bij de groene hoeft dat niet. Witte schillen we van kop naar staart en 1 cm van het kontje snijden we weg.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de velletjes van vier van de teentjes knoflook en halveer ze in de lengte. Kerf in de varkensrug met een mes streepjes van ? cm diep. Stop daar de knoflook en rozemarijn in. Bestrooi nu met peper en zout

Leg de rug in een grillpan en giet er de azijn over en appelstroop over. Dit wordt samen met de vleessappen het sausje. Zet 30 minuten in de oven.

Kook ondertussen de linzen in kippenbouillon met een teentje knoflook. Als ze bijna gaar zijn moet het vocht bijna verdampt zijn. Je kunt er nu een beetje rozemarijn door doen. Op smaak brengen met peper en zout en een scheut olijfolie.

Leg de asperges in een pan met water zodat ze net onder staan. We strooien daar een beetje zeezout over en een beetje foelie. Als ze koken haal je ze van het vuur en laat ze 10 minuten staan. Ze zijn nu nog knapperig van binnen en lekker.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

600 gr varkensrug
1 tak rozemarijn
5 tenen knoflook
500 gr asperges witte of groene
350 gr linzen
1 blaadje foelie
2 lepels appelstroop
2 lepels balsamico azijn
4 dl kippenbouillon

Keukengerei

Grillpan Kookpan