Gegrilde watermeloensteaks met feta en Ardenner ham

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de meloen en snijd vier gelijke rechthoekige plakken van 2 cm dik. Meng een eetlepel olijfolie met de honing en besmeer de meloensteaks hiermee.

Meng 2 eetlepels walnootolie door de sla en breng die op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over vier borden.

Gril de meloensteaks in een grillpan ongeveer 2 minuten per kant en leg ze op de sla. Verkruimel de feta eroverheen en garneer met de munt, geroosterde zonnebloempitten en ham.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

100 g Ardenner ham
Halve watermeloen
2 eetlepels honing
75 g gemengde sla
100 g feta
Half bosje verse munt, de blaadjes
40 g zonnebloempitten, geroosterd
Walnootolie
Olijfolie
Peper en zout