Gehakt cordon bleu met snelle aardappelgratin

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappels in ruim water met zout net gaar en laat ze afkoelen. Pel de schil er voorzichtig van af en snijd de aardappels in plakken van een 1/2 centimeter. Schil en snijd de uien in dunne ringen. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de uien glazig, bestrooi ze met wat zout en peper en laat staan tot verder gebruik.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Smeer een ovenschaal in met de boter en wrijf er een doorgesneden knoflookteentje overheen. Leg de helft van de aardappelschijven in de schaal, bestrooi met zout en peper en verdeel hierop de helft van de uiringen. Vervolg met de rest van de aardappel en ui. Bestrooi met de geraspte kaas.

Stap 3
Klop de cr?me fra?che los met het ei, zout en peper en giet dit mengsel over de aardappelschotel. Bak de aardappelschotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Verwarm ondertussen een eetlepel olie in dezelfde koekenpan en bak de gehakt cordon bleus om en om in circa 10 minuten gaar. Serveer met de aardappelgratin en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 gehakt cordon bleus
750 g vastkokende aardappels, in de schil gaar gekookt
250 g uien
2 el olijfolie
1 klontje boter
1 knoflookteentje
50 g geraspte kaas
125 ml cr?me fra?che
1 ei
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Ovenschaal kom