Gehakt op stokje met yoghurtdip

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg het brood in een diep bord, giet de melk erover en laat 5 minuten staan. Doe het gehakt met alle andere ingredi?nten in een kom en kneed goed door.

Stap 2
Knijp het brood uit en verpulver het met je vingers, kneed het goed door het gehakt. Als het gehakt nog te nat is kun je er wat paneermeel bij doen. Maak 8 langwerpige worstjes en laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.

Stap 3
Vermeng in een kommetje de yoghurt, knoflook en bieslook en breng op smaak met zout en peper. Steek het gehakt aan houten spiesjes of sat?stokjes en bak ze in een grote pan in circa 10 minuten rondom bruin en gaar. Lekker met Turks brood, sla en de frisse yoghurtdip.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

500 g gehakt, half-om-half
2 witte boterhammen zonder korst
4 el melk
1 tl zout
snuf peper
snuf korianderpoeder
snuf paprikapoeder
2 el gebakken uitjes
2 el fijngehakte
peterselie
1 losgeklopt ei
Voor de yoghurtdip:

1 bakje Griekse yoghurt, 125 ml
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el gesnipperde bieslook
zout en peper

Keukengerei

Kom Houten spiesjes Koekenpan of braadpan