Gehaktbal Caprese

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Week het broodkruim in de melk. Knijp
het brood uit en kneed dit samen met de
eieren
door het gehakt. Breng het vlees op
smaak met zout, peper en de Italiaanse
kruiden.
Meng er vervolgens de tomatenpuree
en pesto doorheen.

Vorm van het gehakt 4 ballen en duw in
elke bal een kwart van de mozzarella. Rol ze
daarna voorzichtig door het paneermeel.
Zorg dat de ballen helemaal bedekt zijn.

Verhit de boter in een braadpan en bak
de gehaktballen 5 tot 10 minuten op middelhoog
vuur rondom bruin. Voeg de bouillon
toe en doe het deksel op de pan. Laat
het geheel 30 ? 40 minuten garen en draai
de ballen regelmatig

Ingrediënten

400 g half-om-half gehakt
50 g broodkruim
100 ml melk
2 eieren
Halve eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels groene pesto
1 bol buffelmozzarella, in kwarten
50 g paneermeel
25 g bakboter
200 ml rundvleesbouillon