Gehaktballen met bakgember

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de ui met knoflook, gember en korianderpoeder op zacht vuur lichtbruin. Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door met de gebakken ui, gember, ketjap, zout en peper, ei en paneermeel. Rol van het gehakt 8 balletjes en laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.

Verwarm de rest van de olie en bak de gehaktballen rondom bruin. Giet de gembersiroop en een paar eetlepels water erbij en laat in circa 10 minuten de ballen stroperig bruin en gaar worden. Lekker met witte kool of paksoi.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

600 g rundergehakt
3 el olie
1 grote ui, gesnipperd
3 el bakgember
1 tl korianderpoeder
1 el ketjap
zout en peper
1 losgeklopt ei
3 ? 4 el beschuitpaneermeel
2 el gembersiroop

Keukengerei

koekenpan