Gehaktballen met stukjes appel

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm twee eetlepels boter in de pan en fruit de gesnipperde ui met de rozemarijn tot de ui zacht en lichtbruin is. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en kneed het goed door met ei en paneermeel. Voeg de gebakken ui en stukjes appel toe en kneed tot een homogeen geheel.

Stap 2
Vorm vier grote of acht kleinere ballen van het gehakt. Verwarm in dezelfde pan de rest van de boter en bak de ballen rondom aan. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de ballen op zacht vuur in 15-20 minuten gaar worden. Draai de ballen af en toe om.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

500 g gemengd gehakt
4 el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
1 tl gedroogde rozemarijn
zout en peper
1 ei
4-6 el paneermeel
1 elstar appel, geschild en in mini blokjes gesneden