Gehaktballen met uitjes en mosterd

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg het brood op een bord, giet er wat water op en laat een paar minuten weken.

Stap 2
Verwarm 2 eetlepels van de olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de uitjes zachtjes lichtbruin. Doe de specerijen erbij en roer even om. Laat dit afkoelen.

Stap 3
Doe het gehakt in een grote kom, knijp het brood uit en kneed het gehakt met het brood, de eieren, mosterd, zout en afgekoelde uitjes door elkaar tot een mooi samenhangend geheel. Rol er acht ballen van en laat die even opstijven in de koelkast. Verwarm in dezelfde koekenpan de rest van de olie of boter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin, giet er een beetje water bij en laat de gehaktballen zonder deksel in 15 minuten gaar braden. Lekker met gekookte aardappelen en alle soorten groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

600 g half-om-half gehakt
3 sneetjes oud wit brood zonder korst
4 el olie of vloeibare boter
2 uien, gesnipperd
1 mesp. foelie
1 mesp. korianderpoeder
2 eieren
1 el grove mosterd
1 tl zout
versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Kom