Gehaktballen met zongedroogde tomaten en noten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Hak de uitgelekte tomaten fijn en doe ze bij het gehakt in de kom. Hak de hazelnoten en de olijven fijn en doe ze eveneens bij het gehakt. Meng met het tijmpoeder en wat zout en peper tot een samenhangend mengsel en laat het gehakt in de koelkast opstijven.

Stap 2
Verdeel het gehakt in vier porties en vorm er afgeplatte ballen in de vorm van hamburgers van. Verhit de olie of de boter in een grote koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in circa 5 minuten per kant gaar en bruin. Garneer met plakjes citroen en plakjes olijf. Lekker met pasta met tomatensaus, rijst of risotto.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

400 g gehakt, half om half
2 eetl. zongedroogde tomaten op olie
75 g hazelnoten
12 zwarte olijven zonder pit
1/ 2 theel. tijmpoeder
zout en versgemalen peper
olie of boter om te bakken
plakjes citroen en olijven om te garneren

Keukengerei

Kom Koekenpan